ChristenUnie bezorgd over achterstallig onderhoud begraafplaats Nieuw Hoogkerk

begraafplaats Hoogkerkmaandag 12 december 2016 15:33

De ChristenUnie in Groningen is bezorgd over de toekomst en toegankelijkheid van begraafplaats Nieuw Hoogkerk. Sinds 2014 is het onderhoudsniveau verlaagd en dat lijkt nu gevolgen te krijgen.

'Afgelopen periode kregen wij signalen dat er regelmatig klachten zijn over de toegang tot de begraafplaats en het onderhoud op bepaalde plekken op begraafplaats Nieuw Hoogkerk. Mensen moeten soms laarzen meenemen om bij het graf te komen. Daarnaast is het voorgekomen dat bezoekers in rolstoelen en scootmobielen vast komen te zitten in dat gedeelte en door andere bezoekers los getrokken moeten worden. ‘ Aldus Inge Jongman, fractievoorzitter van de CU.

Ook maakt de CU zich zorgen over de toekomst van de begraafplaats. Met het huidige tempo is de begraafplaats over een paar jaar vol. Leden van de uitvaartverenigingen in Hoogkerk willen graag daar begraven worden maar ook van elders uit de stad is er belangstelling.

De CU gaat vragen stellen aan het college en hoopt dat er snel actie ondernomen gaat worden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
vragenbegraafplaatsNieuwHoogkerk0912161,4 MBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezorgd over achterstallig onderhoud begraafplaats Nieuw Hoogkerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.