ChristenUnie: Mooie graffiti stimuleren

graffitiwoensdag 18 september 2013 15:51

De gemeente Groningen zou objecten in de stad aan moeten wijzen die graffitikunstenaars kunnen gebruiken voor hun graffiti, dat bepleit de fractie van de ChristenUnie in een initiatiefvoorstel dat vrijdag 20 september aan wethouder Jan Seton wordt aangeboden.

Door gemeentelijke objecten toe te wijzen aan een graffitikunstenaar, wordt niet alleen de openbare ruimte opgefleurd, maar wordt ook voorkomen dat die plekken verloederen, aldus raadslid Martin Verhoef. Te denken valt aan geluidswallen en fietstunnels. Daarnaast zou een pilot gestart kunnen worden met betrekking tot kleinere objecten zoals elektriciteitskastjes. Het is de bedoeling dat desbetreffende kunstenaars hun kunstwerk ook onderhouden en bijwerken, daarnaast zou de gemeente bepaalde onderwerpen aan kunnen reiken, die bijvoorbeeld samenhangen met de locatie of de straatnaam. Deze aanpak heeft verder als voordeel dat graffitikunstenaars de ruimte krijgen, maar ook dat de kosten van het steeds opnieuw verwijderen van graffiti uitgespaard worden.

De fractie van de ChristenUnie werd tot haar voorstel geïnspireerd door een vergelijkbare aanpak in de gemeente Leeuwarden, die inmiddels zijn vruchten heeft afgeworpen. Eerder stelde de fractie reeds schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van klachten over het niet verwijderen van graffiti door de gemeente. Naar aanleiding daarvan kwam de ChristenUnie in aanraking met de Leeuwarder aanpak. Vrijdag biedt de fractie het voorstel aan wethouder Jan Seton aan.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2013-09-18 initiatiefvoorstel graffiti889,2 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Mooie graffiti stimuleren'

maaike.nuij-dols@denhaag.nl
Geplaatst op: 11-10-2013 22:49 Quote
Ook de gemeente Den Haag kent een mooi graffitibeleid. Iets verder weg, maar neem gerust contact op met ons om te leren van elkaar! Want naast legale graffiti zijn er voor ons nog drie beleidssporen waar we ons op richten. Meldpuntgraffiti@denhaag.nl
Inge Jongman
Geplaatst op: 13-10-2013 18:28 Quote
Maaike bedankt voor deze tip, we kijken er naar!
Nieuw bericht