Beantwoording vragen verkeersveiligheid

vrijdag 06 april 2012 11:54

Het College van Burgemeester en Wethouders stelt in antwoord op vragen van de fractie van de ChristenUnie over een aantal onveilige verkeerssituaties, dat op deze punten niet bovengemiddeld veel ongelukken plaats vinden. Het College ziet in twee van de genoemde voorbeelden dan ook geen reden tot aanpassing van de situatie, in een derde geval is aanpassing reeds gepland.

Het College stelt dat er een verschil is tussen de subjectieve en de objectieve veiligheid van een verkeerssituatie. Een verkeerssituatie kan als onveilig beleefd worden, zonder dat er ook daadwerkelijk meer ongelukken plaats vinden. Dit zou mede kunnen komen doordat weggebruikers beter opletten op als onveilig beleefde punten.

Het College erkent in twee van de drie door de fractie aangedragen voorbeelden wel dat er sprake is van een 'subjectief onveilige' verkeerssituatie doordat fietsers niet het beoogde gedrag vertonen, maar is van mening dat aanpassing van de verkeerssituatie niet nodig is, aangezien er niet bovengemiddeld veel ongelukken op deze punten plaats vinden. In het derde geval geeft het College aan dat een aanpassing van de verkeerssituatie op basis van een beslissing uit 2008 reeds gepland staat en in mei/juni 2012 uitgevoerd zou moeten worden.

De fractie had de vragen gesteld mede naar aanleiding van een werkbezoek aan Qbuzz, waarbij fractieleden mee reden met een buschauffeur en een aantal onveilige verkeerssituaties konden zien. De fractie beraadt zich nog op de beantwoording door het College.

De vragen en antwoorden met toelichting en kaartjes van de bewuste verkeerssituaties zijn hieronder te downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
v0194,8 MBapplication/msworddownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht