ChristenUnie wil sportpas voor jongeren

sportpasdinsdag 17 mei 2011 11:00

Daartoe heeft raadslid Martin Verhoef onlangs een initiatiefvoorstel ingediend. Met de invoering van een sportpas wil de ChristenUnie stimuleren dat jongeren actief gaan sporten. De sportpas zou via scholen aan de jongeren uitgereikt moeten worden. Sportpashouders krijgen vervolgens via e-mail en sms sportaanbiedingen.

De ChristenUnie wil inzetten op het stimuleren van sport onder jongeren, om een gezonde leefstijl te bevorderen. Uit onderzoek van het Ministerie van Jeugd en Gezin is namelijk gebleken dat overgewicht een probleem is voor 14% van de jongens en 17% van de meisjes. De Gemeente Groningen stimuleert jongeren op de basisschool en VMBO reeds om te sporten in het kader van het project Bslim. Uit de jeugdpeiling 2010 blijkt echter dat van de jongeren van 12 tot 18 jaar slechts 15 tot 30% in de zomer en slechts 10 tot 20% in de winter, de norm voor gezond bewegen haalt. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) gaat uit van 5 tot 7 dagen 30 minuten matig intensief bewegen en/of  tenminste drie dagen 20 minuten intensief bewegen. Om ook deze categorie jongeren meer te laten bewegen komt de ChristenUnie met het voorstel een sportpas in te voeren, zodat jongeren kennis kunnen maken met diverse sporten en zo geprikkeld worden blijvend aan sport te doen.

Het voorstel is bijgaand te downloaden. Het wordt besproken in de commissievergadering van 8 juni en in de raadsvergadering van 22 juni aanstaande.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2011-04 initiatiefvoorstel sportpas90,0 kBapplication/msworddownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht