Soos op Europapark?

gebouw-sozawemaandag 10 maart 2008 16:55

Vorige week heeft het college een plan besproken om de Sociale Dienst te verplaatsen naar het Europapark.

RTV-nieuwsoverzicht schreef op 7 maart: "Sociale Dienst van zwarte doos naar Europapark?"

"GRONINGEN - De Sociale Dienst van de gemeente Groningen vertrekt mogelijk uit de 'zwarte doos' aan de Eendrachtskade in Stad.

De burgemeester en wethouders willen een nieuw pand bouwen op het Europapark. Daarin zouden ook het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en uitkeringsinstantie UWV gehuisvest moeten worden. De raadscommissie, die woensdag geconfronteerd werd met deze voorkeur van het college van B en W, laat weten dat nog niets zeker is. De commissieleden vinden dat de gemeenteraad moet kunnen meepraten over deze kwestie. Bovendien staan veel kantoorgebouwen in de stad Groningen leeg en het gemeentebestuur zou die eerst eens moeten bekijken, aldus de commissieleden.

Vorige maand heeft de ChristenUnie gevraagd om over de verplaatsing en mogelijke locaties een discussie te hebben in de gemeenteraad. Het viel ons dan ook rauw op het dak dat het college ondertussen al een standpunt heeft ingenomen. Gisteren viel bijna de hele raad dan ook over wethouder Verschuren die aangaf dat dit een collegebevoegdheid was en de raad dat achteraf slechts hoefde te controleren. Dat is hem heel duidelijk gemaakt en de kans bestaat dat hier in de raadsvergadering verder over wordt gesproken. Wij vinden het op zijn zachtst gezegd weinig chique dat het college dwars door de discussie van de raad heenloopt. Enkele weken wachten had vast geen grote problemen opgeleverd."

« Terug

Reacties op 'Soos op Europapark?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.