Provinciale tegemoetkoming coronakosten voor mkb hard nodig

rinze van der born blog.pngvrijdag 05 juni 2020 19:16

De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor bedrijven die hebben geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de anderhalvemetereconomie. Begin mei stelde de Statenfractie van de ChristenUnie het provinciebestuur voor zo’n regeling in het leven te roepen.

Veel ondernemers hebben de laatste tijd geïnvesteerd om hun bedrijf aan te passen aan de richtlijnen van het RIVM. Bijvoorbeeld door het plaatsen van plexiglas schermen, het aanschaffen van beschermende kleding of het plaatsen van hekken en informatieborden. Bedrijven met minder dan vijftig werknemers kunnen van de provincie Groningen 50% van de gemaakte kosten terugkrijgen.

Volgens ChristenUnie-Statenlid Rinze van der Born is deze regeling hard nodig: “Ondernemers hebben onmogelijk rekening kunnen houden met het maken van dergelijke kosten en bij veel ondernemers is de post ‘onvoorzien’ reeds flink overschreden. Het midden- en kleinbedrijf is de kurk waar de Noordelijke economie op drijft. Elk steuntje in hun rug is welkom. We zijn daarom erg blij dat het provinciebestuur deze regeling opent.” 

Ondernemers die van de regeling gebruik maken kunnen vanaf begin juli enkele honderden tot enkele duizenden euro’s subsidie krijgen. Op de website van de provincie Groningen zal gecommuniceerd worden hoe ondernemers een aanvraag kunnen doen. De ChristenUnie wil dat de subsidie eenvoudig kan worden aangevraagd. “Bonnetjes en een ondertekend formulier moeten voldoende zijn,” aldus Van der Born.

« Terug

Reacties op 'Provinciale tegemoetkoming coronakosten voor mkb hard nodig'

snkrspop, Dunkskicks (dunkskicks alison) Alison [1426904]
Geplaatst op: 07-06-2023 05:52
Shoe Reps quality in this store is trustworthy Shop the latest collection of stylish and comfortable Reps Sneakers here and find the perfect pair for any occasion Many styles for you to choose from Fake Jordan 1, Jordan 4 Reps, Fake SB Dunk Low, Travis Scott Reps shoes and more Enjoy fast shipping and easy returns Browse our extensive selection and fill up your wardrobe!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.