ChristenUnie Groningen viert extra geld vanuit rijk met kleine Groningse scholen

goeie taart foto_kleine scholenwoensdag 28 maart 2018 13:21

Minister van onderwijs Arie Slob maakte onlangs bekend dat kleine scholen (scholen met minder dan 145 leerlingen) meer geld ontvangen vanuit het rijk. Dit extra geld is bedoeld als steuntje in de rug, omdat kleine scholen minder personeel en budget hebben om dezelfde taken uit te voeren.

De ChristenUnie Groningen herkent de signalen van kleine scholen, en is daarom zeer verheugd met het vrijgekomen geld. De ChristenUnie maakt zich hard voor pluriform onderwijs dicht in de buurt, de grootte van de school mag daarin geen rol spelen. Kleine scholen spelen een belangrijke rol in de leefbaarheid van wijken en dorpen, en zorgen voor het behoud van jonge gezinnen. Om dit landelijke besluit te vieren, deelde de ChristenUnie daarom taarten uit aan de vier Groningse scholen die door dit besluit extra geld ontvangen. Ook werd reformatorische basisschool De Zaaier bezocht om te kijken waar het geld binnen deze scholen het hardst nodig is. 

Fractievoorzitter Inge Jongman: ‘We zijn erg blij met de keus die het rijk heeft gemaakt. We hebben ons in de raad meermalen hard gemaakt voor kleine scholen, denk bijvoorbeeld aan De Driebond, en zien die roep nu vertaald in beleid vanuit Den Haag. We kunnen niet vaak genoeg onderstrepen hoe belangrijk kleine scholen zijn voor de leefbaarheid in dorpen en wijken, en de pluriformiteit van het onderwijs. Dit besluit mag daarom gevierd worden!’

« Terug