Begrotingsraad 2018, wat deed de ChristenUnie?

Raadszaal Groningendinsdag 14 november 2017 15:14

Op 8 november vond het jaarlijkse begrotingsdebat plaats. Voor de raad is dit de kans om invloed te hebben in de manier waarop het geld in Stad verdeeld wordt. De ChristenUnie heeft zich tijdens dit debat hard gemaakt voor de volgende zaken:

Meer geld voor handhaving
Fout geparkeerde fietsen in de binnenstad en in de wijken, illegale prostitutie, het belemmeren van blindengeleidestroken, illegaal vuil storten, rondscheuren met scooters enzovoort resulteert in een minder schone en veilige stad. De ChristenUnie vindt dat deze problematiek harder moet worden aangepakt, en diende daarom een amendement in om meer geld te reserveren voor handhaving. Het amendement is niet aangenomen door de raad.

Woningen
Groningen staat voor een grote opgave als het op de woningen aankomt. De woningmarkt is momenteel krap, voor zowel Stadjers als studenten wordt het steeds moeilijker om aan een goede betaalbare woning te komen. De ChristenUnie erkent de noodzaak van het bijbouwen, maar realiseert zich tegelijkertijd dat er goed naar de omstandigheden van natuur en omwonenden gekeken moet worden voordat tot bouwen kan worden overgegaan. De ChristenUnie mist in de begroting een krachtig antwoord van het college op het tekort aan betaalbare woningen, en roept het college daarom op om dit probleem daadkrachtig aan te pakken.

Koppeling theoretisch en beroepsonderwijs
Groningen presenteert zichzelf als de city of talent, en mag zichzelf koploper noemen op het gebied van duurzaamheid. Dat is iets om trots op te zijn. Toch ziet de ChristenUnie mogelijkheden om de focus op talent in onze stad breder te trekken, en ook het VMBO en het MBO te betrekken in onze city of talent. De ChristenUnie wil een duidelijke koppeling tussen theoretisch en beroepsonderwijs, zodat het VMBO en MBO mee kunnen liften op de ontwikkelingen in het theoretisch onderwijs. Het beroepsonderwijs heeft in de ogen van de ChristenUnie onterecht te kampen met reputatieproblemen, een koppeling met het theoretische onderwijs moet hier verandering in brengen. De ChristenUnie heeft het college kunnen bewegen om te gaan kijken wat mogelijk is om deze koppeling tot stand te brengen. De motie die we hiervoor hadden opgesteld hebben we ingetrokken, omdat het college heeft toegezegd aan de slag te gaan met het voorstel. De ChristenUnie ziet er op toe dat in de nabije toekomst concrete stappen worden genomen.

Voor de volledige woordvoering tijdens het begrotingsdebat, klik op deze link.

« Terug

Reacties op 'Begrotingsraad 2018, wat deed de ChristenUnie?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.